Hoe verloopt jouw sollicitatie?

Stappen sollicitatieproces


Het beste uit collega’s halen betekent ook: collega’s het beste bieden. Er zijn daarom goede arbeidsvoorwaarden bij ThiemeMeulenhoff. Bij het maken van concrete afspraken over jouw arbeidsvoorwaarden, houden we rekening met je wensen, ervaring, kennis en persoonlijke omstandigheden.


Hoe verloopt jouw sollicitatie?
Herken jij jezelf in wie wij zijn en wat wij het onderwijs willen brengen? We nodigen je van harte uit om te solliciteren op een van onze vacatures. We sturen je zo snel mogelijk een eerste reactie. De verdere sollicitatieprocedure verschilt per vacature, maar bestaat meestal uit de volgende stappen:


 • Stap 1: Sollicitatiegesprek
  Als we in jouw cv en motivatie voldoende aanknopingspunten zien, nodigen we je graag uit voor een eerste sollicitatiegesprek. Is de uitkomst van het eerste gesprek positief, dan nodigen we je uit voor het tweede gesprek. In beide gesprekken spreek je altijd toekomstige teamleden.
 • Stap 2: Referentie-onderzoek
  Voor sommige functies doen we met jouw goedvinden een referentie-onderzoek. De uitslag wordt gedeeld met je.
 • Stap 3: In portefeuille
  Wanneer je niet in aanmerking komt voor de vacature, maar wel een interessante kandidaat bent, houden we graag je cv in portefeuille. We vragen je toestemming daarvoor. Wellicht hebben we in de toekomst wel een passende vacature.
 • Stap 4: Procedure bij afwijzing
  Als je niet in aanmerking komt voor de functie, ontvang je zo spoedig mogelijk een bericht van ons waarin we je afwijzing motiveren.